Nove investicije u STIHL-u

STIHL proširuje svoju fabriku za livenje magnezijuma u Weincheim-u, Nemačka novim proizvodno-logističkim objektom

Nove investicije u STIHL-u

Waiblingen, 5. april 2019.

5. aprila, na svečanoj cermoniji, postavljen je kamen temeljac za 18 miliona evra vrednu investiciju – novi proizvodno-logistički objekat fabrike STIHL Mangesium Die-Casting u Weincheim-u. Ovom prilikom, dr Nikolas Stihl, Predsednik nadzornog odbora STIHL-a, istakao je da izgradnja novih proizvodno logističkih objekata predstavlja još jedan korak u uspešnoj istoriji ovog postrojenja i igraće ključnu ulogu u podršci konstantnom povećanju prodaje motornih testera i ostali STIHL mašina.
Hartmut Fischer, Generalni direktor fabrike, dodao je da trenutni kapaciteti fabrike dostižu svoj limit i da se ovim proširenjem obezbeđuje prostor za budići rast proizvodnje kao i za optimizaciju logističkih procesa.

Svečano otvaranje novog proizvodno-logističkog objekta koji će se prostirati na 6.300 kvadratnih metara i omogućiti otvaranje 28 novih radnih mesta, planirano je za sredinu 2020. godine. ‘'Ime STIHL već preko 45 godina znači uspeh i razvoj u Eifel regionu, a otvaranje ovog postrojenja potvrđuje posvećenost kompanije STIHL Weincheim-u!'' – naveo je Aloysius Sohngen gradonačelnik Verbandsge-meinde Prüm.

STIHL postrojenje za livenje magnezijuma je osnovano 1971. godine i jedno je od najvećih i najmodernijih u Evropi.
Visokokvalitetne magnezijumske komponente koje se koriste u različitim industrijama proizvode se na približno 28.000 kvadratnih metara i predstavljaju važan deo globalne STIHL proizvodne mreže.