STIHL rezne ploče: precizne, robusne, pouzdane od ivice do ivice

Odgovarajuće rezne ploče čine razliku pri radu motornim sekačima za obradu najtvrđih materijala. Ovde možete da saznate više.

Muškarac radi na gradilištu motornim sekačem STIHL TS 500i

STIHL rezne ploče – seku najtvrđe materijale 

Rezne ploče prenose snagu motornog sekača u materijal koji treba obraditi. Izazovi pri radu motornim sekačem su veliki te su i zahtevi po rezne ploče podjednako visoki. Da biste mogli da se pouzdate u precizan rez i bezbedan rad mašine na gradilištu, pri radovima na putu ili spasavanju, naše rezne ploče ispunjavaju najviše standarde kvaliteta. Tome naposletku doprinose inovativne tehnike izrade i optimalno usaglašavanje reznih ploča i motornih sekača kompanije STIHL.

Različite vrste reznih ploča

U načelu, STIHL rezne ploče mogu da se podele u dve kategorije: Rezne ploče sa vezivom od sintetičke smole i dijamantske rezne ploče. U nastavku možete da saznate po čemu se to međusobno razlikuju:

Rezne ploče sa vezivom od sintetičke smole

Muškarac na gradilištu koristi motorni sekač STIHL TS 500i sa reznim pločama sa vezivom od sintetičke smole

STIHL rezne ploče sa vezivom od sintetičke smole sastoje se od staklenih vlakana, sintetičke smole kao veziva i brusnog korunda. Ovi materijali se mešaju, oblikuju i kale u gotove rezne ploče. Tako se postiže optimalno vezivanje komponenti. Posebno tretiranje diskova, kao i trostruka podloga od staklenih vlakana omogućavaju savršenu stabilnost pri kasnijoj primeni – čak i pri najvišim brzinama. Rezne ploče sa vezivom od sintetičke smole su značajno povoljnije u odnosu na dijamantske rezne ploče i svoje prednosti pokazuju pre svega pri obradi metala i livenih cevi.

Dijamantske rezne ploče

Motorni sekač STIHL TS 440 sa dijamantskim reznim pločama pri radu

Dijamantske rezne ploče su najsvestranije rezne ploče i univerzalno pogodne za obradu različitih materijala. Dijamantske rezne ploče pokazuju bolje karakteristike nego druge rezne ploče, naročito kada se motorni sekač koristi na prirodnom kamenu, betonu i asfaltu.

Osnovni list rezne ploče sastoji se od posebnog čelika, koji se dodatno otvrdnjava, temperuje i prednapreže. Ovom posebnom obradom osnovnog lista obezbeđuje se da rezna ploča ostane stabilna i pouzdana čak i pri visokim opterećenjima – i to pri maksimalnoj brzini od 360 km/č.

Dijamanti se putem postupka sinterovanja pod visokim pritiskom ne samo umeću na odgovarajuća mesta na reznom segmentu rezne ploče, već se i optimalno spajaju sa segmentom. Sinterovanjem ovog obratka na ultravisokim temperaturama nastaje izuzetno otporan spoj bez praznina, što omogućava optimalne performanse rezanja. Izrađeni rezni segment naposletku se zavaruje o osnovni list. Ovaj postupak, za razliku od direktnog sinterovanja reznih ploča, omogućava izuzetno opteretiv spoj, pri čemu se snaga motornog sekača optimalno koristi za rezanje najtvrđih materijala.

STIHL rezne ploče 

STIHL rezne ploče usklađene su sa našim motornim sekačima na optimalan način – zajedno obezbeđuju efikasan, udoban i bezbedan rad. Zajedničkim razvojem komponenti postižemo dug radni vek, a istovremeno i brzo i precizno rezanje. Posebni postupci proizvodnje i obrade naših reznih ploča dovode do manje vibracija pri rezanju i optimalnog iskorišćenja snage motornog sekača za materijal koji treba obraditi. U našem širokom asortimanu dijamantskih reznih ploča i reznih ploča sa vezivom od sintetičke smole pronaći ćete odgovarajuću reznu ploču za posebnu primenu i uslove rada i tako iskoristiti sve karakteristike motornog sekača.

Potreban Vam je lični savet prilikom kupovine?

Rezime: rezne ploče

  • STIHL rezne ploče ispunjavaju najviše standarde kvaliteta i optimizovane su za primenu sa STIHL motornim sekačima.

  • Posebni postupci proizvodnje i obrade naših reznih ploča garantuju efikasan, udoban i bezbedan rad.

Više za entuzijaste u oblasti tehnike