Politika kolačića

Ovom Politikom kolačića želimo da vas obavestimo o upotrebi kolačića, piksela i sličnih tehnologija (zajedno „kolačići“). Ovi kolačići se koriste na našoj internet stranici kako bi vam omogućili da koristite internet stranicu, da bismo vam pružili određene funkcije internet stranice, da bi poboljšali pristupačnost internet stranice i kako bismo mogli da obavljamo određene analize.

U ovoj Politici kolačića takođe vas obaveštavamo o opcijama postavke kolačića koje imate u vezi sa kolačićima na našoj internet stranici. Možete konfigurisati postavke kolačića u našem Centru za željene opcije o privatnosti, kome možete pristupiti pritiskom na dugme ispod:

SADRŽAJ OVE POLITIKE KOLAČIĆA

Ovom Politikom kolačića obaveštavamo vas o upotrebi kolačića na ovoj internet stranici i obradi vaših podataka o ličnosti koje prikupljamo u vezi sa posetom i korišćenjem naše internet stranice.

Kako bismo vam omogućili da jednostavnije pronađete vama značajne informacije, podelili smo ovu Politiku kolačića na pojedinačne odeljke:

1 RUKOVALAC I LICE ZA ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI

1.1 Rukovalac

Rukovalac prema propisima o zaštiti podataka o ličnosti će odrediti svrhe i načine obrade vaših podataka o ličnosti i obezbediti usklađenost sa zahtevima zakonodavstva o zaštiti podataka o ličnosti. U slučaju da dva ili više rukovalaca zajedno određuju svrhe i načine obrade, ti rukovaoci će zajednički snositi odgovornost za obradu, ovo su takozvani zajednički rukovaoci.

Rukovalac koji je odgovoran za obradu vaših podataka o ličnosti putem kolačića u vezi sa ovom internet stranicom je:

    STIHL d.o.o.
    Prekonoška 24, Beograd
    Office@stihl.rs
    Poreski identifikacioni broj: 107902347 

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vreme putem kontakt podataka navedenih gore.

1.2 Lice za zaštitu podataka o ličnosti

Možete kontaktirati naše Lice za zaštitu podataka o ličnosti slanjem pošte na adresu rukovaoca sa naznakom „za Lice za zaštitu podataka o ličnosti" ili slanjem email-a na adresu dijana.peskir@stihl.rs.  

2 OPŠTE INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Kolačići su mali tekstualni dokumenti koje čuvamo na vašem uređaju i koji sadrže podatke poput ličnih postavki na stranici (npr. jezik, rezolucija ekrana) i pristupnih podataka. Razlikujemo strogo neophodne kolačiće, (opcione) statističke kolačiće, (opcione) marketinške kolačiće i (opcione) kolačiće za profilisanje. Za detaljniji opis upotrebe ovih kolačića, pogledajte odeljak 2.1. Razlikuju se vremenski periodi čuvanja korišćenih kolačića, pa tako razlikujemo i trajne kolačiće i kolačiće sesije (videti odeljak 2.2).

Pored nas (kao „prve strane"), druga lica („treće strane") takođe mogu obrađivati vaše podatke o ličnosti korišćenjem sopstvenih kolačića. Za više informacija o takvim trećim stranama, vidite odeljak "Kolačići prve/treće strane" (videti odeljak 2.3).

2.1 Kategorije kolačića

Strogo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za rad internet stranice. Bez ovih kolačića, internet stranica ne može da funkcioniše.

Statistički kolačići

Ovi kolačići se koriste radi poboljšanja pristupačnosti naše internet stranice, a time i korisničkog iskustva, analizom vašeg ponašanja. Na primer, kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite našu internet stranicu, o broju vaših poseta, prosečno vreme koje provodite na njoj i stranice koje pregledate. Statistički kolačići nam pomažu da odredimo, na primer, koji elementi naše online ponude se najviše koriste i da dalje razvijemo našu internet stranicu na osnovu vaših potreba. Takođe koristimo statističke kolačiće za praćenje i analizu ponašanja korisnika naše internet stranice („praćenje korisnika").

Marketinški kolačići

Ovi kolačići se koriste kako bi vam ponudili relevantan sadržaj prilagođen vašim interesima. Takođe se koriste za upravljanje oglašavanjem i merenje efikasnosti oglasnih kampanja. Kolačići beleže da li ste posetili internet stranicu i koji sadržaj ste koristili tamo. Ovo se zasniva na jedinstvenoj identifikaciji vašeg pretraživača i uređaja. Informacije mogu biti deljene sa trećim stranama, kao što su oglašivači, koji ih koriste u sopstvene svrhe, kako bi vam se prikazalo relevantno oglašavanje i na drugim internet stranicama. Ovi kolačići su često povezani sa funkcijama internet stranica trećih strana.

2.2 Period čuvanja kolačića (trajni kolačići i kolačići sesije)

Kolačići se mogu čuvati na vašem uređaju tokom dužeg perioda ili privremeno.

Takozvani trajni kolačići se čuvaju na vašem uređaju određeno vreme dok kolačić ne istekne (ili dok ga ne obrišete pre isteka). Na primer, ovako je omogućeno čuvanje postavke jezika tako da ne morate ponovo da ih konfigurišete za našu internet stranicu.

Kolačić sesije privremeno čuva ID sesije dok ste aktivni na našem veb sajtu. Ovo sprečava potrebu da se ponovo ulogujete, na primer, ako promenite stranicu unutar naše internet stranice. Kolačići sesije se brišu kada napustite internet stranicu ili postaju nevažeći kada vaša sesija istekne, odnosno kada napustite internet stranicu ili zatvorite pretraživač.

2.3 Kolačići prve/treće strane

Kolačić prve strane je kolačić koji smo postavili mi kao rukovalac ili koji su postavljeni od strane naših obrađivača. STIHL d.o.o.  obrađuje podatke prikupljene od kolačića prve strane za svoje potrebe, bez obzira na to da li je sam programirao kolačić ili koristi kolačić drugog pružaoca .

Kolačić treće strane ne postavlja internet stranica koju trenutno posećujete, već treća strana. Ova treća strana može, na primer, biti neki od naših pružalaca usluga, kao što je mreža za oglašavanje. Kolačići treće strane potiču sa različitih domena trećih strana koji mogu fleksibilno da koriste kolačiće kako bi pratili ponašanje korisnika na našoj internet stranici i na internet stranicama trećih strana van ponude treće strane (posebno za oglašavanje prilagođeno pojedinačnim korisnicima). Kada posetite internet stranicu na kojoj mreža za oglašavanje postavlja reklame, reklame na toj internet stranici mogu memorisati kolačić treće strane na vašem uređaju. Iako dozvoljavamo trećim stranama da pristupe našoj internet stranici kako bi instalirale ove kolačiće na uređajima korisnika, nemamo kontrolu nad vremenskim periodom tokom kojeg se ovi kolačići treće strane čuvaju na njihovim uređajima. Podaci prikupljeni iz ovih kolačića treća strana obrađuje za svoje potrebe i kao rukovalac u skladu sa relevantnom Politikom privatnosti i Politikom kolačića ili kao zajednički rukovalac sa nama. Ovo takođe uključuje kolačiće trećih strana sa društvenih mreža koje omogućavaju deljenje informacija sa odgovarajućim društvenim mrežama.

3 UPRAVLJANJE KOLAČIĆIMA

3.1 Postavke vašeg pretraživača

Većina pretraživača je podešena da automatski prihvata kolačiće. Pored prava koja imate kao lice na koja se podaci odnose u vezi sa obradom podataka o ličnosti putem kolačića (videti odeljak 5 Politike privatnosti), uvek možete uložiti prigovor daljoj upotrebi kolačića tako što ćete podesiti svoj pretraživač da ne prihvata kolačiće ili da prihvata samo određene kolačiće, ili da bude obavešten kada se kolačići šalju. Posledica ovoga je da možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije naših internet stranica.

U principu je moguće posetiti našu internet stranicu i bez opcionih kolačića; međutim, korišćenje internet stranice bez opcionih kolačića može uticati na funkcionisanje ili dostupnost internet stranice. Ako želite u potpunosti iskoristiti funkcije naših internet stranica, preporučujemo vam da prihvatite sve kolačiće.

Napominjemo da vaš izbor utiče samo na pretraživač koji ste koristili prilikom izbora. Ako koristite različite uređaje ili različite pretraživače na jednom uređaju, obično ćete morati ponovo da izaberete postavke za kolačiće. Pod određenim okolnostima, postavke se mogu resetovati na podrazumevanu postavku nakon ažuriranja ili ako obrišete kolačiće iz svog pretraživača, zbog čega ćete morati ponovo da ih konfigurišete.

3.2 Vaše postavke u našem Centru za željene opcije o privatnosti

Ako dozvolite kolačiće u postavkama vašeg pretraživača, prikazaćemo vam obaveštenje o kolačićima na našoj internet stranici. To vam omogućava da upravljate svojim postavkama kolačića, na primer, da omogućite ili onemogućite opcione kolačiće. Opcioni kolačići se primenjuju samo ako date saglasnost za odgovarajuću kategoriju kolačića. Napominjemo da strogo neophodni kolačići ne zahtevaju vašu saglasnost i uvek se primenjuju kada dozvolite kolačiće u postavkama vašeg pretraživača.

Možete povući svoju saglasnost u našem Centru za željene opcije o privatnosti u bilo kom trenutku sa budućim efektom i promeniti kategorije kolačića koje ste izabrali. Da biste to učinili, molimo koristite „postavke kolačića" čiji se link nalazi na početku ovog teksta.

4 KOLAČIĆI KOJI SE KORISTE NA OVOJ INTERNET STRANICI

Sledeće tabele sadrže pregled kolačića koje koristimo.

5 POLITIKA PRIVATOSTI

Za više informacija o tome kako obrađujemo vaše podatke o ličnosti, uključujući podatke o ličnosti prikupljene putem kolačića i kako možete ostvariti svoja prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti, vidite našu Politiku privatnosti