Proizvodnja baterija u kompaniji STIHL

Kako nastaje profesionalna STIHL baterija? To možete da saznate ovde. Vodimo Vas korak po korak kroz postupak proizvodnje baterija u sedištu kompanije STIHL u Vajblingenu. Pogledajte najpre sledeći video-zapis.

Pregled: proizvodnja baterija 

  • Proizvodnja baterijskih proizvoda u kompaniji STIHL od 2009. godine 
  • Sopstvena proizvodnja baterija u Vajblingenu, između ostalog, leđnih profesionalnih baterija kao što je AR 2000 L iz AP sistema  
  • Proizvodnja u različitim koracima, od pripreme držača ćelija do ispitivanja na kraju linije  
  • Potrebni su maksimalna preciznost i različite mere da bi se garantovao kvalitet   

Stručnost u oblasti proizvodnje baterija kompanije STIHL

STIHL se već danas oslanja na dugogodišnju stručnost u oblasti proizvodnje baterija. Baterijski proizvodi izrađuju se u kompaniji STIHL od 2009. godine.  

Da bi se objedinio razvoj baterijske i elektro tehnologije vrhunskih performansi, kao i kako bi se ispunio zahtev kompanije STIHL u pogledu snage i održivosti modernih baterijskih uređaja, 2016. godine otvoren je STIHL centar za kompetentnost u oblasti baterijskih i elektro tehnologija. 

Osim toga, od 2018. godine STIHL rukovodi sopstvenom proizvodnjom baterija u neposrednoj blizini centara za razvoj i kompetentnost.

Profesionalna snaga iz Vajblingena

STIHL u Vajblingenu proizvodi leđnu profesionalnu bateriju AR 2000 L iz AP sistema. Ova ergonomska i izdržljiva baterija pogodna je za neprestanu profesionalnu upotrebu, na primer, duvača za lišće, makaza za živu ogradu ili kombinovanih motora.

Tri muškarca i jedna žena u STIHL zaštitnoj opremi stoje na tovarnoj površini vozila sa STIHL uređajima kao što su, na primer, baterijski duvač lišća STIHL BGA 200 i leđna baterija STIHL AR 2000 L
Profesionalna leđna baterija STIHL AR 2000 L proizvodi se u Vajblingenu.

Profesionalna STIHL baterija AR 2000 L postiže 1015 kilovat-časova, koje obezbeđuju 60 baterijskih ćelija. Zahvaljujući težini od 7,4 kilograma, ovu bateriju možete udobno da nosite na leđima.

Pogledajte proizvodnju baterija kompanije STIHL

Koji koraci u proizvodnji su neophodni i kako STIHL već tokom proizvodnje osigurava da svi primerci ispunjavaju visoke zahteve u pogledu kvaliteta? Vodimo Vas kroz proizvodnju.

Šta je to što je naročito važno pri proizvodnji baterija?

Elektrostatička pražnjenja predstavljaju značajan rizik u svim fazama proizvodnje baterija. Stoga radnici nose posebnu provodnu radnu odeću kako bi se tokom proizvodnje delotvorno zaštitili od još uvek nezaštićenih elektronskih komponenti.

Da bi se pružio najbolji kvalitet pri punjenju i pri upotrebi, STIHL je implementirao različite procese za osiguravanje kvaliteta – od sklapanja ćelija do ispitivanja na kraju linije.

U procesima proizvodnje osetljivih sastavnih delova postoji nulta tolerancija na greške. Stoga je za svaki korak u proizvodnji baterija potrebna najviša preciznost kako bi izrađena baterija ispunjavala visoke zahteve u pogledu kvaliteta kako sa naše strane, tako i sa strane kupaca.

Perspektiva

STIHL proširuje proizvodnju baterija u sedištu u Vajblingenu i namerava da proizvodi profesionalne baterije AP 500 S i na lokaciji u Nemačkoj. Paralelno se organizuje i nova proizvodnja profesionalnih baterijskih proizvoda koju će 2024. godine preuzeti 2. fabrika u Vajblingenu.

STIHL dalje razvija pametne baterije kako bi korisnici i korisnice mogli još preciznije da prilagode bateriju primeni. To se postiže, na primer, inteligentnim tehnologijama punjenja koje se automatski prilagođavaju primenama. Time se osigurava da se ubuduće pravovremeno pruža puna snaga pri maksimalnoj izdržljivosti baterije.

Još više za zaljubljenike u tehniku