STIHL Grupa je postala vlasnik 35% akcija kompanije GreenIQ Ltd.

Januar 2017

STIHL Grupa je postala vlasnik 35% akcija kompanije GreenIQ Ltd.

 

- jačanje digitalizacije i povezivanje proizvoda
- razvoj STIHL centra za pametno baštovanstvo


STIHL Grupa je kupila akcije izraelske kompanije GardenIQ, specijalizovane za razvoj, prodaju i distribuciju povezanih baštenskih proizvoda, kao što su sistemi za navodnjavanje i rasveta. Dr Bertram Kandziora, predsedavajući izvršnog borda objašnjava:''Kupovinom akcija kompanije GreenIQ ubrzaćemo naše aktivnosti na polju digitalizacije i povezivanja proizvoda kao, na primer, inteligentno povezivanje sistema za zalivanje travnjaka sa VIKING iMOW® C robotskom kosačicom''.

Namera STIHL Grupe i GreenIQ je da partnerski sarađuju na različitim projektima tako da će GreenIQ nastaviti da nastupa samostalno na tržištu. ‘'Ideja je da STIHL dobije podršku iskusnih software inženjera za povezivanje proizvoda i za razvijanje sopstvenog STIHL centra za pamentno baštovanstvo'', istakako je dr Kandziora.

Kompanija Green IQ
Izraelska kompanija osnovana je 2013. godine i bavi se razovjem softverskih aplikacija za pametno baštovanstvo, a svoje proizvode prodaje širom sveta. Najpoznatija aplikacija im je tzv. Smart Garden Hub za kontrolu sistema za navodnjavanje putem mobilnog telefona. Putem ove aplikacije kontroliše se potrošnja vode za zalivanje i na taj način se štede zančajne količine. Kompanija zapošljava mali broj veoma iskusnih hardware i software inženjera koji u Tel Avivu, koji je ujedno i centar razvoja izraelske high tech industrije, rade na razvoju novih proizvoda.