STIHL motorna testera MS 241 C-M sa M-Tronic-om

Detaljne informacije opreme

Detaljne informacije opreme

Kompaktna profesionalna motorna testera STIHL MS 241 C-M Vam nudi bezbroj praktičnih mogućnosti koje ih čini idealnim za profesionalnu mašinu. Pored osnovne verzije STIHL MS 241 D-M, naknadno je izrađena u tri dodatne verzije. Vaš STIHL diler će Vas rado posavetovati.

2-MIX-Motor sa kanalima za ispiranje

MS 241 C-M ima visoku efikasnost sečenja i veliki nivo obrtaja. STIHL 2-MIKS motor sa zapreminom od 42,6 cm3 obezbeđuje snagu od 2,2 kW. Dvotaktni motor sa 2-MIKS tehnologijom kombinuje cilindar sa četiri kanala i sistem za ispiranje. Rezultat postavlja nove standarde: veliki obrtni nivo u širokom opsegu brzine - do 70% * manje izduvnih gasova i do 20% manju potrošnju goriva *.

* U poređenju sa konvencionalnim STIHL dvotaktnim motorima bez 2-MIKS tehnologije

Profesionalni anti -vibracioni sistem

MS 241 C-M radi primetno mirnije. Za to je zadužen profesionalni i progresivnno koordiniran anti-vibracioni sistem. Između ostalog se sastoji od specijalnih opruga između blok motora i drške. Te među zone umanjuju vibracije generisane od strane motora i obrtnog lanca. Nivo vibracija je 2,9 m / s ². Možete mirno da pokrenete motornu testeru i sačuvate svoju energiju.

Nizak nivo vibracija i povratnog udara lančane testere 3/8 "P Picco Super 3 (PS3)

Ova zubčana lančana testera je dizajnirana za profesionalni rad u šumi i kod održavanja drveća, obezbeđuje izuzetno snažno rezanje sa visokim kvalitetom rezanja i komfora pri radu.

Kućište od livenog magnezijuma i nerđajućeg čelika

Kućište motora od livenog magnezijuma i nerđajućeg čelika Vam obezbeđuje minimalnu težinu od samo 4,7 kg. Ovaj visoko-kvalitetni materijal garantuje dug radni vek uređaja.

M-Tronic (M)

Motorna testera STIHL MS 241 C-M obezbeđuje profesionalnim korisnicima optimalne uslove za rad. Bez obzira da li ste na  početku, u toku rada ili ukoliko nakon prekida u radu želite da ponovo startujete motornu testeru. M-Tronic kontroliše u svakom radnom stanju paljenje i precizno -elektronsko merenje goriva. Uzimajući u obzir spoljne uslove kao što su temperatura, nadmorska visina i kvalitet goriva. Možete da se posvetite poslu i započnete rad očekujući najbolje performanse.

Već nakon nekoliko rezova, postižu se optimalne performanse motora. Kako bi se održavao kontinuitet,  tokom rada M-Tronic kontroliše konstantno, količinu goriva i prilagođava ih elektronskim putem. Nisu potrebna manuelna podešavanja karburatora. Čak i kod promene spoljnih okolnosti, kao što su promene temperature, različite nadmorske visine i varijacija u kvalitetu goriva. U tom slučaju se etanol koncentracija do 25% (E 25) može kompenzovati s obzirom na maksimalnu snagu.

M-Tronic memoriše podešavanja vašeg poslednjeg radnog učinka na elektronskom čipu i poziva ih nakon ponovnog pokretanja motorne testere. Prilikom svakog restartovanja pod istim spoljnim uslovima dostupna Vam je puna snaga motora  - bez nepotrebnih izmena podešavanja i prilagođavanja. Samim tim štedite na svom vremenu i vremenu prilikom radnog učinka.

Dekompresioni ventil i ElastoStart

Dekompresioni ventil u kombinaciji sa ElastoStart umanjuje zateznu silu na startnom kanapu i lako se pokreće. Razlog je to što dekompresioni ventil prilikom pokretanja dopušta da jedan deo komprinovanog vazduha izađe iz cilindra.

Dug radni vek sistema filtriranja vazduha sa predfiltriranjem i HD2 - filterom

Motorna testera MS 241 C-M osvaja svojim jednako dugim radnim vekom filtera vazduha kao i kod MS 261. Zato što je opremljen sa sistemom filtriranja vazduha koji sa pred filtriranjem uklanja grube čestice prašine i na taj način štiti glavni filter. Filter HD2 od polietilen -materijala i do 70% finih pora od filca i poliamida, filtrira čak i najfiniju prašinu. Takođe je otporan na ulje i vodu i na taj način je veoma lak za čišćenje. Plastična navrtka kružnog filtera za brzo utpuštanje omogućava (bez alata) brzu i efikasnu montažu i demontažu.

Sve što je potrebno ispod jednog kućišta

Sasvim jednostavno, uklonite šrafove i jednodelni poklopac motora, nakon čega možete primeniti tri različite aktivnosti: održavanje filtera vazduha, kontrolu svećica i čišćenje rebara cilindra.

Sigurnosne navrtke

Kod izmene garniture sečenja sigurnosne navrtke ne mogu da se izgube sa poklopca lanca jer su povezane sa istim.

STIHL sistem punjenja goriva

Rezervoari za gorivo i ulje  imaju velike otvore, tako da mogu lako da se popune i očiste. Nivo goriva u rezervoaru je vidljiv u svakom trenutku na osnovu providnog materijala rezervoara. Patentirani STIHL specijalni zatvarači rezervoara se lako otvaraju i zatvaraju bez alata.