STIHL otvorio novi deo fabrike za poizvodnju lanaca za motorne testere u Švajcarskoj

STIHL otvorio novi deo fabrike za poizvodnju lanaca za motorne testere u Švajcarskoj

STIHL Grupa je 12.09.2016. objavila početak rada novog dela fabrike za proizvodnju lanaca za motorne testere koja se nalazi u švajcarskom kantonu Sen Galen.
40 miliona švajcarskih franaka je investirano u produžetak fabričke zgrade za 55 m što je povećalo ukupan fabrički prostor za 10.000 m2.
U narednom periodu, ova investicija će obezbediti oko 50 novih radnih mesta.

Povodom otvaranja predsednik upravnog odbora, Dr Nikolas Stihl je rekao:''Naši lanci za motorne testere Made in Switzerland zauzimaju lidersku poziciju na svetskom tržištu i poznati su po tehnološkoj izuzetnosti. Proširenje fabrike će dodatno ojačati našu lidersku poziciju.''

U svom pozdravnom govoru Joakim Zape, generalni direktor STIHL fabrike lanaca za motorne testere u Švajcarskoj, rekao je:''Ovako značajno proširenje proizvodne hale nije bilo jednostavno uzimajući u obzir današnje ekonomske prilike. U uslovima kada je švajcarski franak veoma jak, mali broj kompanija bi se odlučilo na ovakav građevinski poduhvat koji podrazumeva angažovanje značajnih finansijskih sredstava.'' Zape je dalje dodao:''Ali, u poslednjih godinu i po dana uspeli smo da povećamo produktivnost, smanjimo troškove, a da pri tom zadržimo neophodan premijum kvalitet. Na osnovu ovoga, čvrsto verujemo u dugoročni porast proizvodnje lanaca za motorne testere. ''

Dr Bertram Kandziora, predsedavajući STIHL izvršnog odbora, dodao je: ''Proširenjem pogona pokazuje da verujemo u svetlu budućnost proizvodnje lanaca za motorne testere i to baš ovde, u Švajcarskoj.'' Guverner Bruno Daman zahvalio se rečima: ''Srećno smo što imamo kompaniju kao što je STIHL u Sent Galen kantonu. Kompanije na koje ne utiču opšti trendovi i koje predstavljaju primer samopouzdanja u ne baš povoljnoj ekonomskoj situaciji.
Gradonačelnica Suzan Hartman zahvalila se kompaniji STIHL na investiciji i odanosti lokaciji: ''Počastvovani smo poverenjem koje se ukazali našem gradu i našoj zajednici.''

Ekološki koncept za veću energetsku efikasnost
Tokom izgradnje pogona implementiran je ekološki energetski sistem i posvećena posebna pažnja energetskoj efikasnosti. Cela proizvodna hala će se grejati isključivo pomoću specijalnih pumpi koje koriste toplotu koja se oslobađa u procesu proizvodnje. Ovim konceptom se štedi 1500 megavat sati struje i smanjuje emisija ugljen-dioksida čak do 400 tona godišnje.
Kao što je Dr Bertram Kandizora i naglasio: ''Proširenje fabrike doprinosi zaštiti životne sredine.''


STIHL proizvodnja lanaca kao faktor uspeha

STIHL je jedini proizvođač na svetu koji razvija i proizvodi svoje motorne testere, vodilice i lance.
‘'To je odlučujući faktor i potvrda naše posvećenosti da u svim oblastima rada nudimo samo preimijum kvalitet'', istakao je Dr Bertram Kandizora. STIHL motorne testere se izvoze u 160 zemalja sveta.
Proizvodne jedinice fabrike u Švajcarskoj imaju stalni rast proizvodnje proteklih godina zahvaljujući konstantnom porastu potražnje, tako da danas zapošljavaju 850 radnika.

O kompaniji

STIHL Grupa razvija, proizvodi i distribuira mašine koje se koriste u šumarstvu, poljoprivredi, baštovanstvu, graševini i prilagođene su potrebama kako profesionalnih tako i privatnih korisnika. Ponudu mašina za baštovanstvo upotpunjuje VIKING proizvodni program. STIHL proizvodi prodaju se isključivo kroz mrežu ovlašćenih prodavca koja obuhvata 36 STIHL ogranaka, 120 ovlašćenih uvoznika i preko 40.000 dilera u više od 160 zemalja. STIHL je od 1971. godine najprodavaniji brend motornih testera u svetu. Kompanija je osnovana 1926. godine sa sedištem u Vajblingenu blizu Štutgarta. 2015. godine STIHL je ostvario promet od 3,25 milijarde EUR sa 14.245 zaposlenih.