VIKING postaje STIHL Tirol

Kompanija VIKING Gmbh sa sedištem u Langkampfenu u Austriji od 1. jula 2018. godine menja svoje ime u STIHL Tirol GmbH. Promena imena kompanije je u skladu sa procesom rebrendiranja brenda VIKING jer će se od 2019. godine svi VIKING proizvodi prodavati pod imenom STIHL.
VIKING proizvodi moći će da se kupe u STIHL specijalizovanim radnjama do kraja 2018 godine a garancije i servis za kupljene proizvode kao i prodaja rezevnih delova će važiti i posle promene brenda VIKING.

Fabrika STIHL Tirol, proizvođač vrhunskih baštenskih uređaja nastavlja sa radom i razvojem novih proizvoda zajedno sa svojom matičnom kompanijom STIHL. U ovom proizvodnom pogonu se proizvodi veliki deo baterijskih i električnih uređaja i zato je jedan od ključnih članova STIHL proizvodne mreže.
Dr. Clemens Schaller, generalni direktor STIHL Tirol-a, izjavio je: "Kako bismo spremno dočekali povećanje potražnje za baštenskim uređajima investirali smo 22.8 milliona EUR u proširenje i razvoj proizvodnje u Langkampfenu. Ova investicijom otvorićemo 100 novih radnih mesta i omogućićemo dalji rast i razvoj naše fabrike".