Prednosti baterija pri profesionalnoj primeni

Profesionalci sa zadovoljstvom koriste STIHL baterijske uređaje jer pružaju brojne prednosti. Predstavićemo Vam najvažnije.

STIHL profesionalac testeriše drvenu gredu baterijskom motornom testerom u potkrovlju, a u pozadini još jedan radnik rukuje baterijskom motornom testerom

Pregled: Prednosti baterija 

 • Prednosti AP baterija su brojne, na primer, indikator nivoa napunjenosti ili mogućnost primene na kiši 
 • Prednosti za radnike, između ostalog, ergonomski dizajn i jednostavan postupak pokretanja
 • Uglavnom manji operativni troškovi za preduzeća uz bolje performanse  
 • Tihi rad bez izduvnih gasova u privatnim vrtovima, u školama i u stambenim naseljima  

Opšte prednosti baterija 

STIHL baterijski uređaji pružaju brojne prednosti pri održavanju vrta, zelenih površina i drveća, kao i pri komunalnim radovima – kako za radnike i preduzeća, tako i za kupce. Omogućava efikasan rad bez izduvnih gasova. Povrh toga su još i tihe, većeg kapaciteta i odlikuju se dugim radnim vekom. 

STIHL AP sistemom za profesionalnu primenu obuhvaćen je širi spektar baterijskih uređaja različitih kategorija, koji su naročito fleksibilno primenjivi zahvaljujući litijum-jonskim baterijama velikog kapaciteta i leđnim baterijama. Uključuje dokazani STIHL kvalitet, najviše standarde bezbednosti, sveobuhvatni pribor i pametno upravljanje energijom i punjenjem.

Prednosti STIHL litijum-jonskih baterija

U svim STIHL baterijskim uređajima koriste se litijum-jonske baterije – i to ima brojne prednosti:

 

 • Dug vek trajanja 
 • Bez memorijskog efekta
 • Manja težina 
 • Manje samopražnjenja

 

Među posebnim prednostima AP baterija spadaju:  

 • Indikacija nivoa napunjenosti putem četiri zelene LED lampice 
 • Mogućnost upotrebe po kiši
 • Veoma dugotrajne i izdržljive

 

Prednosti baterija pri primeni

Profesionalne baterije velikog kapaciteta moraju da ispunjavaju različite zahteve shodno delatnosti i pokazuju različite prednosti u konkretnim područjima primene.

Muškarac predaje kolegi STIHL bateriju, pri čemu se obojica nalaze iza tovarne površine vozila, na kojoj se, između ostalog, nalaze bottTainer i STIHL baterijska motorna testera, kao i drugi uređaji

Za rad u privatnim vrtovima potreban je niz različitih uređaja.

Privatni vrtovi

Rad baterijskim uređajima u privatnim baštama zahteva niz različitih uređaja. Čitavim asortimanom potrebnih proizvoda može da se rukuje AP sistemom. Po pravilu, svaki uređaj se koristi samo nakratko, tako da je trajanje baterije više nego dovoljno. 

Pri primeni u privatnim baštama prednosti fleksibilnih baterijskih uređaja kojima se jednostavno upravlja imaju prevagu nad benzinskim uređajima jer mogu da se koriste bez stvaranja buke ili neprijatnih mirisa.

Otkrijte baterijske uređaje za privatne vrtove

Muškarac u zaštitnoj odeći preseca stablo STIHL baterijskim motornom testerom na travnatoj površini

Baterijske motorne testere vrhunskih performansi pogodne su za negu drveća.

Nega drveća 

Za negu drveća na privatnim i javnim površinama potrebni su lagani, fleksibilno primenjivi uređaji koji mogu da rade tiho i bez izduvnih gasova. Praktični baterijski uređaji pokazuju prednosti naročito pri preventivnom održavanju drveća. Postupak pokretanja bez sajle odvija se značajno brže i jednostavnije nego kod uobičajenih benzinskih uređaja.

Muškarac u zaštitnoj opremi uklanja lišće sa staze u parku koristeći baterijski duvač za lišće

Baterijski duvači za lišće omogućavaju uklanjanje lišća bez emisija.

Javne površine i veći privatni vrtovi

Održavanje vrta za „Private Wealth“ korisnike, banke i institucije, na grobljima, u stambenim kompleksima, naseljima i školama sa sobom nosi određene izazovne zahteve. Pritom je naročito važan tih rad bez izduvnih gasova i neprijatnih mirisa.  

Kada je u pitanju zaštita od buke i emisija, baterijski uređaji pokazuju prednosti u odnosu na benzinske uređaje – kako po korisnice i korisnike, tako i po ljude koji se nalaze u radnom okruženju.

Naručite baterijske uređaje za javne površine

Fleksibilna i vrhunskih performansi: STIHL baterijska tehnologija

STIHL baterijska tehnologija za profesionalce pruža dug radni vek baterije, kao i pametno upravljanje energijom i punjenjem. To vam omogućava da na efikasan način izvodite radove na održavanju zelenih površina, vrtova i drveća, kao i komunalne radove. Pojedine profesionalne baterije i baterijski uređaji čak se i proizvode u Nemačkoj.

Vreme rada profesionalnih baterija 

Jedinicom „do … minuta“1 u tabeli u nastavku prikazano je vreme rada profesionalnih baterija za motorne testere, kako biste imali na raspolaganju brz pregled. Vrednosti za sve druge profesionalne proizvode pronaći ćete u našem pregledu: Vreme rada i punjenja (trajanje baterije)

  AP 200
(187 Wh energije baterije2)
AP 300
(227 Wh energije baterije2)
AP 500 S
(337 Wh energije baterije2)
MSA 200 C–B 35 min4 40 min3 60 min
MSA 220 C–B 32 min4 37 min4 48 min
MSA 300  - - 20–44 min

Navedene vrednosti vremena rada po pojedinačnom punjenju baterije i podaci o površini su okvirni i mogu da variraju u zavisnosti od primene i orezanog materijala.
Energetski sadržaj prema specifikaciji proizvođača ćelije. Da bi se produžio vek trajanja, stvarni kapacitet tokom upotrebe je manji.
Preporučeni set
Smanjene performanse uređaja

Imajte u vidu sledeće: Navedene vrednosti vremena rada po pojedinačnom punjenju baterije su referentne vrednosti i mogu da variraju u zavisnosti od primene i orezanog materijala.

AP 500 S 

AP 500 S postavlja nove standarde zahvaljujući inovativnoj tehnologiji „Power-Laminat“. Jedinstvene i izdržljive ćelije obezbeđuju više snage i kapaciteta. Ova tehnologija, osim toga, omogućava dvostruko duži radni vek, kao i dvostruko veći broj mogućih ciklusa punjenja u poređenju sa svim drugim STIHL baterijama.

Pronađite baterijski uređaj vrhunskih performansi

Još više za zaljubljenike u tehniku